Koncerti

Zavod Prule je producent koncertnega programa različnih glasbenih zvrsti v obliki tedenskih ciklov, ki se izvajajo skozi celo leto v Ljubljanskem Prulčku.
Začetek koncertov ob 20:00

Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.

› Več na www.prulcek.siOpis tedenskega cikla koncertov

Ponedeljek

Stand up

Stand up je zvrst komedije, ki zaživi šele pred živo publiko. Večeri, ko komiki preizkušajo nove šale se imenujejo Odprti mikrofon (ang. Open mic) in so ravno zaradi tega sožitja dragoceni za nastopajoče in publiko.

Programa vodi Matej Pušnik

Torek

Lunine mene

Koncerti raznolikih skupin mladih umetnikov s svežim pristopom do ustvarjanja in udejstvovanja.

Lunine mene gostijo tudi vrhunske tuje bende, ki imajo prosti dan na turneji, in jih imamo zato srečo predstaviti na našem odru.

Programa vodi Saša Starovojtov.

Sreda

Jazz

Jazz večeri združujejo izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja približno eno uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z gosti, ki so glasbeniki. Neuveljavljeni oziroma mladi imajo tako priložnost deliti oder z izkušenejšimi, že uveljavljenimi glasbeniki.

Program vodi Nikola Matošić.

Četrtek

Excite!

Četrtkov Excite! je edinstven dogodek, v stilu old-school blues rocka s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb.

Program vodi Julijan Erič.

Petek

Odpeti petek

Odpeti petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki gostijo izkušene popularne in alternativne glasbene kolektive iz Slovenije in tujine.

Program vodi Saša Starovojtov.

Sobota

Pulz

Sobotni Pulz vsebuje koncerte mnogostranskih etno in folk kolektivov in skrbi za širino glasbenih obzorji naših obiskovalcev, ki se želijo potopiti globlje v stile tradicionalne, improvizirane in notografirane glasbe.

Program vodijo Jelena Soro in Saša Startovojtov.Delujemo s prepričanjem in voljo opozarjati in odpravljati družbene probleme kot so vulgarnost, neotesanost in masovni konformizem.

Verjamemo, da je naš tedenski program učinkovita rešitev teh problemov. Na začetku naše aktivnosti ni bilo veliko glasbenih dogodkov na malih scenah v Ljubljani. Bili smo vzorec, po katerem so drugi vzpostavili redne koncerte žive glasbe. Verjamemo, da ima naš program izobraževalni učinek, ki spreminja in izboljšuje navade obiskovalcev; pred petimi leti je bila tipična situacija med koncertom, da so bili prisotni gostje zunaj na cigaretih in pivu, sedaj pa je med nastopom dvorana polna ljudi.