Razstave

Zavod Prule je producent razstav vizualne umetnosti v ljubljanskem Prulčku.

Trenutna RAZSTAVA

Pot v neznano / Erik Valenčič @ Mladina

Erik je preživel en teden vojne v mestu Žitomir v Ukrajini in pravi: "Na fotografiranje ruševin se privadiš, nemogoče pa je biti neobčutljiv do ljudi, ki iz razbitin svojih domov rešujejo tisto, kar lahko, in se odpravljajo na negotovo pot v neznano. "

Več o njegovem potovanju lahko preberete tukaj https://www.mladina.si/214903/poti-v-neznano/

Otvoritev: 28. 3. 2022Arhiv razstav

Osvoboditev preko sprememb / Vitomir Pretnar

Vitomir Pretnar najraje fotografira družbene in socialne teme. Sodeloval je na festivalih fotografije Fotopub v Novem Mestu, pod mentorstvom Francoskega fotografa Klavdija Slubana, na skupinski razstavi Odtujenost in na razstavi Triglav po Triglavu v Muzeju moderne umetnosti, kjer je dobil eno od treh nagrad. V Etnografskem muzeju v Ljubljani je imel samostojno razstavo v okviru cikla Jaz, mi in drugi.

Več o razstavi

Otvoritev: 5. 3. 2020


Stopanje v svojo moč

Na razstavi grafik je predstavljenih 12 slik, ki so bili v ko-kreaciji Nine Tomažin s Tjašo Marin narejene za projekt Vodnik 2020 (tedenski rokovnik). Slike predstavljajo pregled dogajanja vsak mesec na različnih nivojih v letu 2020 in so nastale po besedilih in vodstvu Tjaše Marin. Vsaka slika upodablja energijo in posebnosti posameznega meseca in deluje kot aktivator.

Več o razstavi

Otvoritev: 9. 1. 2020


Resonance / Janez Pelko

Koncertne fotografije, večinoma posnete v Ljubljani, predvsem z očmi oboževalca, manj kot fotoreporterja. Nekaj posnetkov je iz publike, večina pa iz prostora tik pod odrom na koncertih Black Sabbath, David Bowie, Iggy Pop, Iron Maiden, Jethro Tull, Nirvana, Metallica itd.

Fotograf Janez Pelko je poznan predvsem kot avtor izredno čutnih in zgovornih akt fotografij, za seboj pa ima že več kot trideset fotografskih razstav. Njegove podobe so odklon od občih skomercializiranih prikazov človeških teles; osvobojene so vsakršne vulgarnosti, ohranjajo tradicionalne umetniške vrednote na originalen, kreativen način.

Več o razstavi

Otvoritev: 7. 11. 2019


Igra s kockami / Katja Kirijanova (RU)

Kocka v fotografskem projektu Ekaterine Kiryanove z imenom "Building Blocks" je sestavni predmet, okoli katerega so zgrajena vsa druga dejanja. Ta poteza odseva neskončni pogovor z njenim notranjim otrokom in predstavlja umetnost, ki se je pojavila pred več kot stoletjem. Glede na Malevičevo zapuščino se Ekaterina loti razprave in hkrati ruši temeljna načela prevlade. To je pogovor med dvema ustvarjalcema, kjer je bilo mogoče nenehno slišati besedno zvezo "da, ampak ...", in ta "ampak" prihaja iz nenehnega gibanja oblik, luči in senc, kjer se vse navidezno zruši, toda notranja trdna struktura in kohezija med predmeti preprečujeta, da bi se zgodil kolaps.

Več o razstavi

Otvoritev: 17. 10. 2019


Plakate arhetipov / Saša Starovojtov

Arhetipi so stari toliko kot samo pripovedovanje zgodb. Grški filozof Platon je najprej raziskal idejo o arhetipih, ko je govoril o "elementarnih oblikah", idealnih predlogah ali vzorcih, na katerih temelji vse v materialnem svetu. Prepoznavanje in izkoriščanje arhetipa za blagovne znamke je najzmogljivejši način za sprostitev njenega resničnega potenciala. To je zato, ker arhetipi predstavljajo univerzalni in trajni izraz pomena, vedenja in komunikacije.

Na razstavi predstavimo 12 plakatov osnovnih arhetipov ki jih uporabljajo za oblikovanje blagovnih znamk.

Več o razstavi

Otvoritev: 4. 10. 2019


Zapuščeno / Fotografska razstava Maše Kores

Maša Kores, fotografinja iz Ljubljane, se je s fotografijo začela ukvarjati leta 2008, po tem, ko je v Ljubljani odkrila zapuščen hotel Bellevue. Ker jo je Slovenija omejevala, se je podala na pot po Evropi. Tako, kadar ji le dopušča čas raziskuje in fotografira zapuščene objekte. Najraje ima bolnice, gledališča in šole. Njeni motivi so nadrealistični, včasih temačni, a nikoli dolgočasni Te prostori so tako rekoč idealen kraj, kjer človek pozabi na realnost, kjer je pomemben samo vsak naslednji korak in naslednji motiv.

Maša zase pravi, da rada raziskuje, privlači jo neznano, prepovedano..v zapuščenih prostorih pa jo med drugim privlači tudi vonj.. vonj zgodovine.. vonj preteklosti.

Več o razstavi

Otvoritev: 15. 2. 2019


Nekje vmes / Fotografska razstava Domna Gostiše

Razstava "Nekje vmes" prikazuje vidnejše etape Domnovega fotografskega ustvarjanja - od sublimno zastavljenih vpogledov v naravo, ki se deloma začno odpirati že kar proti nekoliko abstraktnim momentom, do zanimivih stapljanj več podob, ki pogosto nastanejo čisto tako - mimogrede. Izbor razstavljenih fotografij je v osnovi vzet iz skupinske razstave "Frišna scena mlade umetnosti", ki sem jo leta 2017 kuriral v kranjski Layerjevi hiši.

Domen Gostiša (23 let, Logatec) je študent umetnostne zgodovine in filozofije, predvsem pa fotograf. S fotografijo se ukvarja že slabih deset let; v tem času se je predstavil že na več samostojnih in skupinskih razstavah v Ljubljani, Logatcu in Kranju.

Več o razstavi

Otvoritev: 14. 2. 2018


Projekt «Antropologija» / Bagrat Arazyan

V tem projektu Bagrat Arazyan, kot filozof-konstruktor, zastavlja vprašanje o Človeku. Vendar vprasanje ni "kdo smo", ampak "kaj je človek?" Človek je lahko drugačen, nenavaden; ni podoben tistemu, ki smo ga navajeni imenovati Človek. Toda še vedno ostaja Človek. Ali so ta živa bitja, ki je jih “skonstruiral” Bagrat – Ljudje?

Več o razstavi

Otvoritev: 16. 11. 2017