Ekipa


Spoznaj ekipo Kulturnega zavoda Prule, ki že od leta 2015 ustvarja prostor za umetnost in glasbo. Smo del slovenskega kulturnega in nevladniškega okolja, ki oživlja okolico ter ustvarja živahno in kreativno mesto.

S strastjo gostimo številne koncerte in izjemne dogodke, ter skrbimo za pestrost izražanja umetnosti. Povezujemo se z lokalno skupnostjo, gradimo trajnostne prakse in spodbujamo lokalno kulturo. Prisrčno vabimo, da se nam pridružiš na tej ustvarjalni poti in skupaj prispevamo k bogati in vključujoči kulturni pokrajini Ljubljane.

Želiš delati prostovoljno tudi ti? Pošlji mejl na zavod@prule.si


Ti – obiskovalec/ka Prulčkovih dogodkov


Hvala ti, da s svojim obiskom in prostovoljnimi prispevki pomagaš umetnikom in podpiraš kulturno izražanje.
Jan Štovičej – ustanovitelj in računovodja

Jan je Prulčan in tihi junak. Ko ga srečaš, ga komaj opaziš; ne izstopa kot najmočnejši, najsvetlejši ali najbolj kul človek v sobi. Jan je človek, ki dela tisto, kar je v redu. Tega ne dela za osebni interes, pač pa, ker verjame. 

Saša Starovojtov – programski urednik & skrbnik znamke

Saša je iniciator prulčkovega projekta in direktor zavoda Prule. 

“Televizijo sem odstranil iz stanovanja že pred 10 leti. Tudi radia ne poslušam, ker postanem tečen od nabijanja v glavo in vsiljivih reklam. Brez glasbe in umetnosti pa ne znam dobro živeti. Ker komerciala z državo ustvarja mainstream, ki je dober samo za določene avtorje, smo s trmoglavo ekipo vzpostavili Zavod, ki sprejema alternativne umetnike na lokalni sceni pred publiko, ki to umetnost razume in si jo želi.”

Nikola Matošič – urednik programa Jazz

Nikola Matošić je najbolj nasmejan slovenski kontrabasist, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in prihodnost slovenske jazzovske scene. 

Julijan Erič – urednik programa Excite!

Julijan je zakrivil Prulčkove četrtke. V različnih zasedbah publiko odpelje v neslutene dimenzije.

Marko Črnčec – urednik programa G.R.O.O.V.E sessions

Marko Črnčec je eden najboljših sodobnih jazzovskih pianistov v Sloveniji. Enkrat mesečno v Prulčku se skupaj z dolgoletnimi prijatelji iz Slovenije in tujine, ki so tudi mednarodno priznani in uspešni glasbeniki, predstavlja z energičnimi skladbami iz sveta funka, R'n'B-ja, afrobeata in fusiona. 

Adnan Shaker – šef Prulčka

Adi je družabni in nenasilni duh, ki je nastal za Bežigradom, potem 20 let delal v legendarnem Mačku v centru Ljubljane, kjer se je oblikoval kot gostinec.

“Ljubljana je ena kulisa. Kaj lahko naredim, da spremenim to dejstvo? Dam priložnost glasbenikom, ki niso slišani. Prulčkovim obiskovalcem hočem predstavit kvalitetne domače in tuje bende. Dobrodošli so vsi, ki znajo sobivati, ne zganjajo agresije in nimajo predsodkov. Vsak bo postrežen in tretiran isto.”

Krištof Modič – tonski mojster

Zdaj veš zakaj je v Prulčku tako dober zvok