Projekti


Glasbeni projekti zavodaKoncertni cikli v Prulčku:


Večeri s pestro paleto različnih žanrov žive glasbe so koncertni cikli, ki se izvajajo vsak teden in čez celo leto v Prulček Baru

Ponedeljek: Akustika

Večere klasične in akustične glasbe. Klasika brez meja.

Sreda: Jazz jam

Sredini Jazz jami so naš zaščitni znak, najbolj prepoznaven in najstarejši cikel. V glavnem mestu je že nekaj let primanjkovalo rednih jazz dogodkov. Tako se je Prulček kot glasbeno prizorišče formiral prav z jazz večeri. Programski vodja - basist Nikola Matošić, je v dveh letih uspel izbrati in predstaviti vrsto nadarjenih glasbenikov, znanih in manj znanih, domačih in tujih, starih in mladih. Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so "must hear".

Četrtek: Globalno v lokalnem

Četrtekov cikel je žansrko neopredeljen. Predstavlja bogastvo glasbenih žanrov in kultur. Ponuditi želi najboljše, kar nudi lokalna in tuja glasbena scena. Etno, blues, klasika, folk, rock, elektronika ... omejitev ni, presenečenja so dobrodošla. Glavni svetovalec programa je, kot se spodobi, svetovljan in kitarist Igor Leonardi.

Petek: Prulčkov odpeti petek

Petkovi večeri so namenjeni popularnejšim glasbenim izrazom. Všečna glasba za žuranje. V petek se lahko vsak sprosti in znori. Glasbeni izbor divje/gajstne/vsestranske vokalistke - Petre Ambrož.

Vsaka druga nedelja: Otvoritev razstave

Že vse od začetka si prizadevamo predstavljati avtorje s področja likovnega ustvarjanja. Ko mesto v nedeljo počiva, se pri nas dogajajo otvoritve razstav, namenjene druženju, estetskemu uživanju in klepetanju.

Ostali dnevi:

Redno spremljajte naš program in sledite bogastvu dogodkov vse dni v tednu. Pogosto se posamezni koncerti pritepejo tudi v druge večere v tednu. Priložnost dobijo tudi novopečeni glasbeniki in študenti glasbe.