Ekipa


Ekipa zavoda svoje delo opravlja prostovoljno

Želiš delati prostovoljno tudi ti? Pošlji mejl na zavod@prule.si
Ti – obiskovalec/ka Prulčkovih dogodkov

Hvala ti, da s svojim obiskom in prostovoljnimi prispevki pomagaš umetnikom in podpiraš kulturno izražanje.
Jan Štovičej – ustanovitelj in računovodja

Jan je Prulčan in tihi junak. Ko ga srečaš, ga komaj opaziš; ne izstopa kot najmočnejši, najsvetlejši ali najbolj kul človek v sobi. Jan je človek, ki dela tisto, kar je v redu. Tega ne dela za osebni interes, pač pa, ker verjame.

Saša Starovojtov – programski urednik & skrbnik znamke

Saša je iniciator prulčkovega projekta in direktor zavoda Prule.

“Televizijo sem odstranil iz stanovanja že pred 10 leti. Tudi radia ne poslušam, ker postanem tečen od nabijanja v glavo in vsiljivih reklam. Brez glasbe in umetnosti pa ne znam dobro živeti. Ker komerciala z državo ustvarja mainstream, ki je dober samo za določene avtorje, smo s trmoglavo ekipo vzpostavili Zavod, ki sprejema alternativne umetnike na lokalni sceni pred publiko, ki to umetnost razume in si jo želi.”

Nikola Matošič – urednik programa Jazz

Nikola Matošić je najbolj nasmejan slovenski kontrabasist, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in prihodnost slovenske jazzovske scene.

Julijan Erič – urednik programa Excite!

Julijan je zakrivil Prulčkove četrtke. V različnih zasedbah publiko odpelje v neslutene dimenzije.

Jelena Soro – urednica programa Balkan Open

Jelena Soro je magistrirala na akademiji Berklee, ki ji je dodelila štipendijo za študij dvigovanja zavesti s pomočjo glasbe in šamanstva. Svoje znanje s pridom uporablja za raziskovanje ritmov in melodij z Balkana.

Bojan Cvetrežnik – urednik programa Urban Folk

Godalni čarodej Ljubljane, Bojan Cvetrežnik, je ustanovitelj izobraževanj Godalkanje. Skrbi za širino glasbenih obzorjih vseh, ki se želijo potopiti globlje v stile tradicionalne, improvizirane in notografirane violinske igre.

Brigita Marko - oblikovalka besedila

Brigita Marko je v prvi vrsti človekinja. Ljubi naravo, živali in umetnost, tisto, živo, globoko. Ljubi tišino in kvalitetne, hudomušne izmenjave. Najraje se uči iz knjige Življenja, "formalno" pa je zaključila študij geografije na Filozofski fakulteti.

Je tudi pevka, pesnica, rada se igra z besedami in raziskuje duševna prostranstva. Veliko ji pomeni izkustvo, kontemplacija in presek raznoterih pogledov. Iz vsega tega glede na temo tudi črpa svoje vsebine in upa, da komu spregovorijo, kaj prišepnejo...

Lana Srebot – mojstrica šanka

Lana poskrbi za pravo vzdušje in da nihče ni žejen ali neopažen. Nastopajoči se počutijo doborodošli. Mimogrede pa poskrbi še za vizualne komunikacije. Njena je tudi legendarna tabla s programom.

Nejc Zajec – grafični oblikovalec

Nejc Je oblikovalec, umetnik in Prulčan. Na njega se obrnemo, kadar je potrebno idejo pretvoriti v vizualno sporočilo.

Adnan Shaker – šef Prulčka

Adi je družabni in nenasilni duh, ki je nastal za Bežigradom, potem 20 let delal v legendarnem Mačku v centru Ljubljane, kjer se je oblikoval kot gostinec.

“Ljubljana je ena kulisa. Kaj lahko naredim, da spremenim to dejstvo? Dam priložnost glasbenikom, ki niso slišani. Prulčkovim obiskovalcem hočem predstavit kvalitetne domače in tuje bende. Dobrodošli so vsi, ki znajo sobivati, ne zganjajo agresije in nimajo predsodkov. Vsak bo postrežen in tretiran isto.”

Krištof Modič – tonski mojster