Čeprav repertoir menu tria Golden Cut zajema raznovrstne glasbene stile (od klasične glasbe in tanga do ragtimea, sevdaha, ciganske pesmi, evergreen popevke, r'n'r...), ostajajo pri svojem ustvarjanju zvesti lastnemu zvoku in njegovem razvoju ter odkrivanju in uveljavljanju svojih izvirnih načinov. To se najbolj kaže pri komponiranju in aranžmajih, kar lahko slišimo, ko godala prevzamejo vodilno in energično vlogo rockerskih bobnov in kitar ali na drugi strani, ko v uvodih glasbeniki razvijajo poti v abstraktne in neznane glasbene sfere.
Njihova povezanost, usklajenost in harmonija so poleg znanja in izkušenj glavni elementi, s katerimi operirajo in na katere se opirajo vzdolž celotnega glasbenega procesa. Slednji zajema razvoj od prvih vaj do izvedbe, vključno z njo.
Člani zasedbe pravijo, da obstaja razmerje, ki omogoča to kontinuirano harmoničnost in je vtkano v tkivo tria - razmerje, ki se izrazi (z umetnikom najpomembnejšim) s številom - razmerjem zlatega reza.

Milko Jurečič in Silva Katavić sta člana simfonikov RTV SLO. V svoji karieri sta sodelovala z glasbeniki, kot so Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, s katerim je Milko posnel CD in nastopal na koncertih, Jan Plestenjak, Nuša Derenda, Darja Švajger, Helena Blagne, Zdravko Čolić, Goran Bregović, s katerim je Milko sodeloval 2 leti in je z njim nastopal na evropski turneji leta 98/99), Sidharta, Dan D, Neisha, Terrafolk...
Matija Krivec pa sodeluje in je sodeloval z mnogimi in raznovrstnimi zasedbami, kot avtor, soavtor, idejni vodja ali producent. Nekaj od njih: Cabaret Patetico, Terrafolk, Brencl banda, Neca Falk, Lara Jankovič, Jure Tori, Jure Ivanušič, Elda Viler, Vasko Atanasovski in drugi.

Milko Jurečič - violina, kitara, glas
Silva Katavić – violina, ples
Matija Krivec – violončelo, kitara, mandolina, glas